Намиращият се без работа в момента наставник Жозе Моуриньо описа бившия си клуб Интер като мястото, където са му осигурили условия за работа, максимално доближаващи се до неговата идея за съвършенство.

Португалският тактик беше уволнен от Манчестър Юнайтед през декември след серия слаби резултати и вътрешни конфликти. 56-годишният Моуриньо все още не бърза със следващата си работа, макар и да призна, че вече е получил няколко предложения.

„Аз бих разгледал оферта от клуб, който не е готов моментално да бъде ловец на трофеи, но пък има амбицията да стане такъв”, заяви Специалния. „Ако си говорим за клуб без амбиции, не бих отишъл там. Отказах привлекателни оферта, защото искам футбол на най-високо ниво и съответстващите амбиции. Това е второто ми изискване.”

„Първото ми е структурната емпатия. Искам да работя с хора, които обичам. Хора, с които искам да работя, с които бих бил щастлив  да работя, с които споделяме общи идеи. Не желая да има един перманентен конфликт между това, което мисля аз, и мнението на другите.”

„Имах това нещо в Интер. Има такива клубове. Това е една много важна характеристика на успешния клуб”, завърши Моуриньо.