Жозе Моуриньо е едно от най-големите имена в треньорския занаят, но напоследък винаги си тръгва след жестоки конфликти в отборите, в които работи. През декември миналата година той беше уволнен от Манчестър Юнайтед, след като успя да настрои почти целия клуб срещу себе си. 

Преди това по подобен начин се случи и раздялата му с Челси, а години по-рано същото се случи и в Реал Мадрид. Затова Специалния иска в новия си клуб да среща само хармония, емпатия и приятна обстановка, а не да работи постоянно в конфликтна среда. 

"Вижте, много е просто. Не искам вътрешни конфликтни, искам вътрешна емпатия на новата си работа. Ако има конфликт във футбола, той трябва да е през уикенда на терена. Там трябва да си в конфликт с отбора, който се опитва да открадне трите точки от теб, не друго."

"Не знам дали досега е имало лош превод от португалски на английски. Но аз искам да натъртя върху думите "емпатия" и "структура". Искам да има емпатия е цялата структура на новия ми отбор", заяви Моуриньо и разкри, че вече е отказал една голяма оферта да почне работа и се надява да намери ново предизвикателство пред себе си до лятото. 

"Ако е клуб без големи амбиции, няма да отида да го ръководя. Отказах на Бенфика вече. Направих го, защото искам да се боря на най-високо ниво и искам амбициите на клуба ми да са максимално високи. Искам да работя с хора, които обичам. Не искам да съм в постоянен конфликт между това, което обичам, с това, което хората мислят", заяви Моуриньо пред "Дейли Телеграф".