Наставникът на Милан Винченцо Монтела наскоро получи уверение от ръководството, че каквото и да се случва, няма да бъде уволнен. Но явно нещата вече стоят по различен начин. 

Монтела моли феновете за подкрепа

Според вестник "Гадзета дело Спорт", бившият нападател има ултиматум да изведе тима си до задължителна победа срещу Дженоа през уикенда на "Сан Сиро", иначе ще се прости с поста си веднага след последния съдийски сигнал. 

Милан се сгромоляса на „Сан Сиро”, Риека измъкна първи три точки

Последната среща на Монтела с ръководителите беше в края на септември, когато дойде и въпросното уверение от тях. Но последваха две загуби в Серия А, както и невзрачен хикс с АЕК в Лига Европа, което разклати повече от сериозно поста на специалиста. 

Монтела е бил привикан от ръководството на клуба след мача от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа срещу АЕК (0:0). Младият специалист е обсъдил ситуацията в клуба с директорите Масимилиано Мирабели и Марко Фасоне.

Следващата една седмица е изключително натоварена за "росонерите", като освен битката с Дженоа им предстоят още гостуване на Киево и домакинство на Юве. После идва вторият мач с АЕК в Лига Европа и повече издънки не са позволени.