АЕК Атина сложи край на перфектното представяне на Милан в Лига Европа до момента. „Росонерите” не успяха да решат гръцкия ребус на „двуглавите орли” и мачът от група „D” на турнира завърши при резултат 0:0 на „Сан Сиро”. Това бе втора поредна грешна стъпка за възпитаниците на Винченцо Монтела, след като през уикенда те допуснаха загуба с 2:3 от Интер. 

През първото полувреме единственото по-серизно положение бе пред вратата на гостите в 8-ата минута на двубоя. Футболистите на Милан предявиха претенции към съдията Андреас Екберг заради отменен гол на Мануел Локатели заради отсъдена засада. 

Повечето възможности се откриха пред „росонерите” през второто полувреме на мача, но те така и не успяха да се възползват от тях.

В 58-ата минута Андре Силва получи добър шанс да промени резултата. Той се впусна към вратата и отправи удар от границата на наказателното поле, който отиваше към левия ъгъл. Стражът на „жълто-черните” Янис Анестис обаче внимаваше и със страхотно спасяване опази вратата си чиста.

В 69-ата Патрик Кутроне пропусна още една обещаваща възможност за гол. Той опита удар от от границата на наказателнот поле. Анестис обаче блесна с нова страхотна намеса и спря топката преди тя да се озове в десния ъгъл.

Девет минути преди края на редовното време отново Анестис се отличи с чудесна вратарска проява. Той се справи с удар отблизо на Сусо и по този начин измъкна точката за тима си.

След края на двубоя играчите на Милан бяха изпратени и с освирквания от публиката на "Сан Сиро". 

След поделените точки „росонерите” си запазват лидерската позиция с актив от 7, а АЕК Атина остава на второто място с 5. Аустрия Виена се смъкна на последната позиция, след като допусна загуба с 1:3 от Риека.