Треньорът на Милан Винченцо Монтела се описа като войн, който се забавлява искрено за спекулаците относно бъдещето му в отбора. Въпреки серията разочароващи резултати наставникът е убеден, че той и неговите футболисти са на верния път.

„Росонерите” заслужиха нова порция критики с играта си през седмицата, когато записаха безлично нулево реми в Гърция срещу АЕК Атина. Сега е ред на шампионатния дуел срещу Сасуоло, където целта пред отбора е ясна – задължителна победа.

Монтела реалист за секирата: Все едно гледах собственото си погребение

„Ние играем добре, но не взимаме точки. Трябва да започнем отново да се катерим в класирането”, анализира и Монтела. „Статистиките показват, че стреляме много към противниковата врата и вкарваме много малко от тези ситуации. Трябва да признаем, че в последните няколко мача не създаваме чак толкова много положения както в предишните мачове, но все така за малко се разминаваме с гола.”

„Казах и преди, че трябва да играем по-спокойно, това ще помогне на футболистите да изразят своите качества.”

„Изобщо не съм уморен от слуховете по мой адрес. Аз съм войн и се фокусирам само върху Милан. Знам много добре, че пътят минава пред върхове и спадове, човек може да измине разстоянието от звездите до калта с невероятна скорост. Това е част от футбола.”

Капитанът Бонучи съзря безхарактерност в Милан

„Другите отбори в Серия А напредват доста бързо, но не вярвам, че те ще съумеят да запазят подобно темпо. Вярвам, че можем да стартираме изкачване в класирането, за да се доберем отново до 4-ото място.”

„Гледам вестниците и се смея, а после се фокусирам върху нашето положение. Аз съм треньорът на Милан, имам година и половина по договора си. Вярвам все повече и повече в този проект, така че искам да го довърша. Няма нужда да се представям като кандидат за нещо, което вече е мое”, додаде Монтела.