Асът на Реал Мадрид Лука Модрич все още не е категоричен в намерението си да остане на "Сантиаго Бернабеу". Той е изкушаван от предложението на Интер за на практика 6-годишен договор на обща стойност от 60 млн. евро. 

"Белите" вече обявиха, че ще му предложат нов контракт и ще увеличат заплатата му. Но има някои аспекти от конурентното предложение на "нерадзурите", които все още мътят мозъка на хърватския ас. 

Причината е, че той иска да подпише последния голям договор в кариерата си, който да му гарантира максимална сигурност до самия край на кариерата му. А точно това му предлагат италианците. 

На практика, ако той изпълни договора си със собствениците на Интер, има гарантирани приходи от футбол на най-високо ниво до 39-годишна възраст. Това означава, че Реал трябва да прибави още четири години към настоящия му договор, който изтича през 2020 г. 

Голям удар за решението му може да се окаже и напускането на Кристиано Роналдо. Модрич в много чести случаи беше мозъкът на атаките, завършвани от португалската звезда и липсата му сега може да го накара да преосмисли оставането си в Мадрид. 

При всички положения, халфът ще изслуша какво има да му офертира президентът Флорентино Перес и следващата седмица ще обяви решението си - да преподпише с Реал, или да премине в Интер.