Тимовете на Фиорентина и Наполи не успяха да се победят в един от най-интересните сблъсъци от третия кръг в Серия А. „Виолетовите“ и южняците, изненадващо, завършиха при нулево равенство на „Артемио Франки“. По този начин и двата тима остават непобедени след първите три завъртания на италианския шампионат.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Андре Замбо Ангиса си изкара жълт картон след едва 180 секунди игра, а в първите минути той и неговите съотборници сериозно се задъхваха с домакинския натиск на „Ла Виола“.

Именно за Фио бе и първият сериозен шанс в срещата – в 24-ата минута Сотил стреля, а Мерет не се намеси по най-добрия начин, но от създалия се втори шанс Бонавентура не успя да се възползва, пращайки топката встрани от вратата. Отново Сотил опита да затрудни италианския страж на вратата на неаполитанците, но ударът му бе твърде слаб.

Фиорентина - Наполи

източник: Sofascore.com

Точно две минути преди почивката гол на Виктор Осимен бе отменен заради засада. Три минути след почивката пък Рахмани с глава опита да застраши Голини. В дебютните си минути като играч на Фиорентина Антони Барак можеше да се превърне в герой за своя тим, но негов изстрел мина агонизиращо близо до пазената от Мерет врата.

В 85-ата минута Софиян Амрабат опропасти контраатака за флорентинци, подавайки доста разконцентрирано към Сапонара.

В последните минути на двубоя появилият се като резерва Джакомо Распадори шутира добре, но Голини внимаваше. Точно тогава и двата отбора се изнервиха допълнително от няколко по-груби влизания и двубоят завърши без голове.

В друг късен двубой Лече и Емполи поделиха точките, завършвайки 1:1. Фабиано Паризи откри за тосканци, а Габриел Стрефеца изравни за "джалоросите".