Отборът на Милан победи с 1:0 Верона като домакин в мач от 5-ия кръг на Серия А. Единственото попадение бе дело на Рафаел Леао още в началото на срещата. Двубоят започна с 25 минути закъснение заради силен валеж и градушка

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Резултатът бе открит в осмата минута, след като Рафаел Леао се впусна на индивидуален рейд, който завърши със страхотен изстрел от вътрешността на наказатленото поле - никакъв шанс за стража на гостите Лоренцо Монтипо. 

В 21-ата минута Микаел Форолуншо се извиси над всички и стреля с глава след центриране. Той изпрати топката под напречната греда, но Марко Споритело белсна с чудесно спасяване, за да запази мрежата си "суха".

Три минути преди края на първото полувреме Оливие Жиру центрира в наказателното на Верона, но защитата на гостите се справи. 

През второто полувреме битката се водеше предимно в центъра и нямаше опасни ситуации пред двете врати. Най-опасното положение дойде в 72-ата минута, когато Пулишич стреля, но ударът му бе спасен от Монтипо.

В 87-ата минута Юнус Муса се измъкна от двама защитника на Верона и стерля. Лоренцо Монтипо отново се намеси добре и изби удара му. 

Дълбоко в добавеното време на срещата Лука Йович пропиля страхотна възможност за "росонерите". Той си освободи пространство в наказателното поле и отправи добър удар, но стражът на гостите отново се справи. 

Милан грабна трите точки и към момента заема второто място с 12 точки. Верона пък е на девета позиция със седем пункта.