Ръководството на Милан официално потвърди края на партньорството със спортния концерн „Адидас”. Раздялата се случва по средата на действащия между двете страни 10-годишен договор.

Берлускони рисува мрачно бъдеще пред Милан

Германската компания проивежда екипите на Милан вече почти 20 години, а през 2013 година двете страни сключиха нов договор, според който в следващото десетилетие „росонерите” щяха да получават по 19,7 милиона евро на сезон.

Капело: Няма да се връщам в Милан, там нищо не е сигурно

Още предишното ръководството на Милан обаче започна процес по прекратяване на споразумението и процедурата бе приключена днес. „Милан стигна до взаимно съгласие с „Адидас” за предсрочното прекратяване на спонсорската сделка в края на сезон 2017/2018”, гласи официалното обявление от клуба.

„Милан благодари на „Адидас” за близкото партньорство, а в същото време с радост може да обяви, че скоро ще разкрие новия си технически партньор. Клубът подписа чисто ново споразумение със спортен производител за глобално техническо спонсорство двойно брандирано лицензионно партньорство, което ще стартира от 1 юли 2018 година”, добавиха „росонерите”.

Бонучи си направил самоотвод като капитан на Милан?

Изявлението приключи с обещанието името на новия спонсор и детайлите по сделката да бъдат разкрити през идните месеци. Според медиите в Италия най-вероятно става дума за договор с „Пума”, по който обаче клубът ще получава далеч по-малки суми всеки сезон.