Отборът на Милан допусна неочаквана грешка в борбата за титлата, губейки важни точки при домакинството си на Болоня в мач от 31-ия кръг на Серия А.

Възпитаниците на Стефано Пиоли не успяха да победят на своя „Сан Сиро”, завършвайки при резултат 0:0. По този начин „росонерите” пропуснаха възможността да се откъснат на три точки пред втория Наполи. Градският съперник Интер е на третата позиция с четири точки по-малко, но и мач пасив.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

Домакините определено бяха по-добрият тим на терена по време  на целия мач, но уникалните прояви на вратаря на гостите Лукаш Скорупски и донякъде късметът, лишиха тима на Милан от успеха.

Първият опасен удар към вратата на Болоня дойде в 13-ата минута, когато теор Ернандес стреля мощно, но полският страж на гостите спаси. Три минути по-късно пред Леао също се разкри прекрасна възможност след разбъркване в наказателното поле, но силният му удар мина над вратата.

Последваха два добри шанса за гостите. Първо Марко Арнаутович не сполучи, а след това и съотборникът му Мишел Ебишер не успя да се разпише, пропускайки най-добрата възможност за своя тим от началото на мача.

В заключителните няколко минути на първото полувреме Оливие Жиру на два пъти не успя да разпечата вратата на гостите. И при двата удара на французина, вратарят на Болоня бе на висота и спаси.

Втората част отново започна с натиск на Милан. Първо Леао обстрелва противниковата врата, но отново неточно. В 48-ата минута Жиру бе съборен в наказателното поле на противника и поиска дузпа, но претенциите му не бяха уважени.

Десетина минути преди края на редовното време Гари Медел и Златан Ибрахимович удариха много лошо главите си, което доведе до принудителната смяна на футболиста на гостите. Шведът обаче продължи срещата с превръзка на главата. Заради оказването на лекарска помощ за двамата играчи, реферът назначи 8-минутно продължение. В неговия край Ибрахимович имаше шанс да спечели трите точки за Милан, но стреля неточно. Последният шанс за гол в мача се разкри пред Ребич, но изстрелът му бе отразен от Скорупски.