Милан разби с 4:1 у дома Торино в мач от втория кръг на Серия А. Два гола за успеха на "росонерите" вкара Оливие Жиру. Французинът се разписа от дузпи в края на първата част и в 65-ата минута. Преди това Кристиян Пулишич откри резултата, а в продължението на първото полувреме Тео Ернандес се отчете със страхотен гол. За "биковете" точен беше Пер Шуурс в 37-ата минута. 

Така миланският гранд събра шест точки и повече във временното класиране. Торино е с една точка в своя актив. 

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Първата по-опасна ситуация в мача беше пред вратата на гостите. Тео Ернандес получи топката извън наказателното поле и отправи силен удар, който профуча покрай вратата на Милинкович-Савич.  В 22-рата минута Иван Юрич беше принуден да извърши принудителна смяна и да вкара Пиетро Пелегри в игра на мястото на Санабрия. Секунди по-късно "росонерите" поискаха дузпа за игра с ръка, но такава не беше отсъдена. Последва далечен шут на Леао, който прелетя над вратата.

"Росонерите" поведоха в 33-ата минута. Тогава Рубен Лофтъс-Чийк намери Кристиян Пулишич в наказателното поле, а американецът с прецизен удар в долния ляв ъгъл вкара за 1:0. 

Четири минути по-късно Торино изравни. Топката стигна до Пиетро Пелегри пред наказателното поле. Нападателят опита удар, който не се получи, но се превърна в подаване на Пер Шуурс, който от движение от няколко метра вкара за 1:1. 

Милан бързо си върна аванса, след като получи дузпа в 42-ата минута. Тогава Алесандро Бонджорно игра с ръка след центриране отляво. Главният рефер Маурицио Мариани беше привикан от ВАР да изгледа ситуацията, след което посочи бялата точка. Зад топката застана Оливие Жиру, който не сбърка за 2:1. 

В продължението на първата част домакините имаха преднина от два гола. Рафаел Леао получи от Тео Ернандес отляво, след което пусна пас между двама защитници в наказателното поле за французина. Той изпревари Милинкович-Савич, който излезе да го пресрещне, и копна топката над вратаря. 

В 56-ата минута Лофтъс-Чийк опита шут по земя, който беше избит от Милинкович-Савич с крак. Малко след това Пулишич също стреля, но не намери целта. В 61-ата минута Леао подаде към Райндерс, който отправи неточен удар. Оказа се обаче, че Шуурс е настъпил португалеца след подаването в наказателното поле и след намесата на ВАР Милан получи дузпа. Зад топката застана Жиру, който за втори път преодоля Милинкович-Савич. 


Милан - Торино 4:1

1:0 Кристиян Пулишич (33)

1:1 Пер Шуурс (37)

2:1 Оливие Жиру (42-дузпа)

3:1 Тео Ернандес (45+3)

4:1 Оливие Жиру (65-дузпа)

Милан: Майк Менян, Давиде Калабрия, Малик Тиав, Фикайо Томори, Тео Ернандес, Рубен Лофтъс-Чийк, Раде Крунич, Тижани Райндерс, Кристиян Пулишич, Рафаел Леао, Оливие Жиру

Треньор: Стефано Пиоли

Торино: Ваня Милинкович-Савич, Пер Шуурс, Алесандро Бонджорно, Рикардо Родригес, Мергим Войвода, Раул Беланова, Самуеле Рики, Иван Илич, Никола Влашич, Неманя Радонич, Антонио Санабрия

Треньор: Иван Юрич