В двубой от 22-ия кръг на Серия А Интер се издъни у дома като загуби от борещия се за оцеляването си тим на Болоня с 0:1. "Нерадзурите" приключиха кошмарна седмица, като преди три дни отпаднаха за Купата на Италия след загуба с дузпи от Лацио, а миналата неделя отстъпиха на Торино с 0:1 в шампионата.

Победен дебют начело на Болоня записа новият старши треньор Синиша Михайлович, който преди дни замени на поста уволнения Филипо Индзаги.

Интер изигра слаб мач, като особено през първото полувреме беше тотално надигран от гостуващия отбор. 

Федерико Сантандер отбеляза единствения и победен гол за Болоня в 32-ата минута на срещата, като отбеляза от малък ъгъл с глава след центриране от корнер.

През втората част Интер опита натиск, но трудно пробиваше добре подредената защита на Болоня. "Нерадзурите" имаха възможност да изравнят резултата 3 минути преди края, когато влезлият като резерва Андреа Ранокия стреля прецизно от движение, но вратарят на Болоня Скорупски отрази с блестяща намеса.

След последния съдийски сигнал публиката на Интер изпрати с освирквания любимците си, а старши треньорът Лучано Спалети е поставен под сериозно напрежение. Интер не е вкарвал в три поредни шампионатни мача и наставникът скоро може да се раздели с поста си. 

След поражението Интер остава трети в таблицата на 20 точки след лидера Ювентус. Болоня спечели едва за трети път през този сезон в калчото и остава на 18-о място със 17 точки.