Отборът на Лацио се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Италия след изключителна драма в четвъртфиналния сблъсък с Интер в Милано. Двубоят бе решен след дузпи - 4:3 и приключи при общо 5:4 за Лацио. Редовното време приключи при 0:0, а продълженията при 1:1. Чиро Имобиле бе точен в 108-ата минута, а в 125-ата Мауро Икарди изравни за 1:1 от спорна дузпа.

При дузпите играчите на Лацио пропуснаха веднъж, а Интер два пъти и фаталният пропуск бе на Раджа Наинголан при изпълнението на петата дузпа. След него Лукас Лейва не трепна и донесе успеха на Лацио.

Двата състава не успяха да си отбележат гол в редовното време, въпреки възможностите, които имаха. В 10-ата минута Хоакин Кореа отправи ударс с глава към вратата на Интер, но прати топката край левия страничен стълб. Малко по-късно Луис Алберто стреля силно от границата на наказателното поле, но също не сполучи.

Марсело Брозович пък пропусна шанс за Лацио в 15-ата минута, стреляйки над вратата на гостите. Луис Алберто пропиля нова възможност за тима от Рим в 28-ата минута, а две по-късно вратарят Самир Ханданович реагира чудесно след удар на Чиро Имобиле.

След почивката пропуските продължиха, като в 55-ата минута Хоакин Кореа стреля вдясно от вратата на Интер, а малко след това Сергей Милинкович- Савич не успя да преодолее Ханданович.

Жоао Марио бе спрян от Томас Стракоша в 62-ата минута. Антонио Кандрева можеше да даде аванс на Интер в 63-ата минута, но прати топката над вратата на Лацио, а в 77-ата Матиас Весино също не успя да се разпише.

В 89-ата минута Фелипе Кайседо направи пропуск от добра позиция, останал очи в очи със стража на Интер. В добавеното време Чиро Имобиле също можеше да донесе победата на Лацио, но пак не падна гол.

В четвъртата минута на даденото продължение Лаутаро Мартинес бе на косъм да реши двубоя за Интер, но някак не успя да прати топката в мрежата на Лацио и редовното време приключи при равенство 0:0.

Първото продължение също не бяха сполучливи за съперниците. Фелипе Кайседо отправи удар в 94-ата минута, който не затрудни Самир Ханданович. В 97-ата Интер поиска дузпа за нарушение срещу Мауро Икарди, но такава не бе отсъдена дори след консултацията на рефера със системата за видеоарбитраж. Матео Политано отправи опасно центриране към наказателното поле, но защитата на Лацио се справи.

Вторите 15 минути обаче се оказаха щастливи за гостите. Чиро Имобиле бе точен в 108-ата минута за 1:0 в полза на Лацио. Имобиле получи от Фелипе Кайседо в наказателното поле, овладя и стреля, преодолявайки стража на домакините Самир Ханданович.

Раджа Наинголан застраши сериозно вратата на Лацио в 115-ата минута, но ударът му бе блокиран от бранител. Минута по-късно Интер можеше да остане с човек по-малко, тъй като ганаецът Квадво Асамоа  бе заплашен от червен картон, но системата за видеоарбитраж отново влезе в употреба и футболистът получи само жълт картон.

Футболистите на Интер не се предадоха и в добавеното време на второто продължение получиха правото да изпълнят спорна дузпа след отсъдено нарушение на границата на наказателното поле. 

Така Мауро Икарди бе точен от бялата точка за 1:1 в 125-ата минута и прати мача към изпълнение на дузпи, а Стефан Раду от Лацио получи червен картон за протестите си към съдията.

В решителните мигове Матео Брозович бе точен при първата дузпа за Интер и направи резултата 2:1. Чиро Имобиле реализира за 2:2.

Последваха пропуски на Лаутаро Мартинес за Интер и на Риза Дурмиши за Лацио. Мауро Икарди вкара за 3:2, а Марко Пароло изравни за 3:3.

Седрик Соареш пак даде аванс на домакините за 4:3, а за Лацио Франческо Ачерби бе точен и изравни - 4:4.

При петата дузпа обаче Раджа Наинголан не успя да вкара, а след него Лукас Лейва се разписа и така с 5:4 общ резултат Лацио се класира за полуфиналите.