Ръководството на Милан придвидливо си е свършило работата навреме и не е поставило освобождаваща клауза в договора на вратаря Джанлуиджи Донарума.

Буквално преди часове по италианските медии се завъртя слухът, че от ПСЖ отново са влезли в контакт с агента на 18-годишния страж на „росонерите” Мино Райола.

Агентът на Джиджо продължава преговорите с ПСЖ

След трансферната сага, която споходи Джиджо през изминалия трансферен прозорец, футболистът все пак реши да преподпише с италианския гранд и да остане на „Сан Сиро”. Именно тогава се появи и информацията, че освобождаваща клауза в договора на Донарума е размер на 50 милиона евро, при условието, че Милан не успее да се класира за Шампионската лига.

„Corriere della Sera” обаче твърди, че подобна сума изобщо не е била депозирана и не фигурира като условие в контракта на футболиста. Действието на „росонерите” може да се тълкува по два начина.

Първият е, че от Милан може би се надяват, Донарума да поиска да прекара повече време в италианския гранд и му гласуват доверие в дългосрочен план.

Гатузо крещял към Донарума: Ще те убия

От друга страна пък от клуба са наясно, че ще трябва да се разделят с някоя от звездите си през лятото, ако в действителност не се класират в ШЛ.

При положение, че подобна клауза в действителност не съществува, то младият страж на „росонерите” може да напусне тима и за по-голяма или съответно по-малка сума от 50 милиона евро.