Поредният нов кандидат за треньорския пост в Милан изскочи след поражението с 0:2 от Ювентус снощи. Очаква се ако Винченцо Монтела бъде освободен, клубът да избира измежду спрягания от доста време Пауло Соуса и Валтер Мадзари.

Милан преви глава пред Юве, Монтела пак на гилотината

Вчера на „Сан Сиро” „росонерите” не успяха по никакъв начин да се противопоставят на хегемона в италианския футбол. Гонсало Игуаин реализира и двата гола за успеха с 2:0 и така отново постави под въпрос съдбата на Монтела. Наставникът може да се похвали с едва 1 победа в последните си 6 шампионатни мача, което отдалечи Милан много от главната цел през този сезон – завръщане в Шампионската лига.

Макар че болшинството водещи медии на Апенините да са категорични, че загубата от Юве няма да бъде решаваща за бъдещето на Монтела, то вече е пределно ясно, че търпението към него изтича. Ако във формата на Милан не настъпи драстично подобрение през идните седмици, специалистът ще плати цената и ще бъде уволнен.

„Гадзета дело спорт” първи обяви, че бившият наставник на Наполи Валтер Мадзари е най-новата кандидатура, върху която шефовете на „росонерите” разсъждават. Италинецът, както и Пауло Соуса, е без работа към момента. Мадзари напусна Уотфорд в края на миналия сезон, а по същото време португалецът се раздели с Фиорентина.