Наставникът на Милан Винченцо Монтела смята, че съботното дерби срещу Ювентус в Серия А може да се окаже повратна точка през сезона на неговия тим. Треньорът, за чието бъдеще при „росонерите” постоянно се спекулира, заяви също така, че какъвто и да е резултатът, това няма да го отчае.

„Бианконерите” влизат в сблъсъка като явен фаворит предвид доминацията, която наложиха с 6-те си поредни титли в калчото. По тази причина Монтела вярва, че евентуална победа ще даде допълнителен тласък на неговите момчета.

Костакурта посочи липсващата съставка за Милан

„Това е мач, който може да ни предостави мигновен пробив”, обясни тактикът. „Става дума за двубой, който може да ни даде допълнителен тласък във всяко отношение. Победата над Киево беше само фитилът, сега трябва да покажем и пламъка.”

„Алегри казал, че се страхува от това гостуване? Харесва ми колко умерено се изказва той, но неговите думи са послание до играчите. Не мисля, че той непременно е бил недоволен.”

„За момента не гледаме към класирането. Твърде далеч сме от върха, но се надявам да го видим отблизо по Коледа.”

Размине ли се с ШЛ, Милан разпродава звездите

„Никога не съм възнамерявал да правя медиен консенсус. Някой ми постави камъчета в обувките, но за късмет имам удобни обувки, защото знам какво мислят в клуба за мен”, допълни Монтела.