Ръководството на Ювентус няма да прави спънки на левия краен защитник Алекс Сандро и ще го продаде през януари. Предполага се, че Манчестър Сити и Челси са сред заинтересованите,а трансферната сума би достигнала 60 милиона евро.

Конте на всяка цена иска Алекс Сандро, ако Давид Луис бъде продаден

През лятото „бианконерите” отказаха оферти на стойност 70 милиона от общоевропейската валута,  за да задържат бразилеца, който се утвърди като един от основните футболисти в селекцията на Масимилиано Алегри.

За никого не е тайна, че от началото на сезона 26-годишният бивш играч на Порто демонстрира огромен спад в представянето си. Неслучайно снощи той остана на пейката при 1:0 в дербито срещу Наполи, а позицията му на терена зае отписвания от мнозина Квадво Асамоа.

Конфликт в Юве, трима поискали да си ходят?

Генералният мениджър на Юве Джузепе Марота бе човекът, който хвърли поне малко светлина върху случващото се. „Много пъти сме казвали, че когато даден играч поиска да бъде продаден, независимо от престижа и значението му за клуба, ние сме готови да го сторим. Когато един футболист е недоволен, най-добре е да го оставиш да си тръгне”, каза Марота.

Манджукич започна брожения в Ювентус

„В случая на Алекс Сандро, той откликна с пълно съгласие на идеята да остане при нас. Неговото представяне се дължи на лични проблеми, които не смятам да обсъждаме”, допълни шефът.

Алекс Сандро има договор с Ювентус до юни 2022 година и това значи, че кандидат-купувачите действително ще трябва да се бръкнат със сериозна сума, каквато без съмнение „старата госпожа” ще изиска.