Острието на Ювентус Марио Манджукич очевидно привържи търпението си към тактическите решения на треньора Масимилиано Алегри. Хърватинът е заявил пред специалиста, че иска старата си роля на централен нападател и повече не желае да бъде жертван като ляво крило.

Ювентус си хареса футболист на Волфсбург

Основната причина за недоволството на 31-годишния играч е фактът, че на предстоящото световно първенство той трябва да играе именно като таран за Хърватия. Освен всичко друго той смята, че на фланга не е в състояние да дава на Юве най-доброто, на което е способен.

Реално от началото на годината насам Манджукич се превърна в крило, но поради спецификите при „бианконерите” е длъжен да се връща дълбоко назад и да помага доста по-сериозно в дефанзивен план. Бившият ас на Атлетико Мадрид, Байерн Мюнхен и Волфсбург вече няма желание да преследва противникови играчи и е бил ясен в разговора си с Алегри.

Когато си разкъсван между дербито и любимия сериал

Според мнозина именно този диалог между двамата е бил причината хърватинът да започне на пейката дербито с Барселона (0:0) от Шампионската лига през седмицата. Феновете на торинци бяха най-изненадани, тъй като бяха подготвили голям персонален банер именно за Манджукич.