Тимът на Милан регистрира второ поредно поражение в италианската Серия А, след като загуби с 0:1 като гост на Сампдория в мач от 29-ия кръг на калчото. Единственият гол за Самп дойде още в 33-ата секунда, когато Грегоар Дефрел наказа ужасяваща грешка на Джанлуиджи Донарума и откри резултата. По този начин Милан запази четвъртото си място, но вече третият Интер ще може да се откъсне на пет точки пред „росонерите”.

След само 33 секунди игра Самп поведе в резултата. Топката бе върната към Донарума, който върна пас наляво, но вместо да подаде на свой, то сложи топката на крака на Дефрел, който отблизо порази вратата му – 1:0.

В десетата минута Кжищоф Пионтек стигна до брилянтен шанс, оставяйки очи в очи със стража на Сампдория, но претърпя провал при удара. В 18-ата минута Фабио Куалярела получи прецизен пас и овладя прекрасно. Последва мигновен изстрел на Куалярела, но Донарума направи добро спасяване, този път.

Следващото грандиозно положение на „Луиджи Ферарис” бе в 57-ата минута, когато Грегоар Дефрел получи висока топка, но ударът му прелетя над напречната греда. Четири по-късно пък гол на Тиемуе Бакайоко бе отменен, след като Даниеле Орсато отсъди нарушение.

В 70-тата минута пък миланският гранд изпусна брилянтен шанс. Саму Кастийехо получи прекрасен пас в наказателното поле и стреля хубаво, но топката срещна напречната греда. Малко по-късно пък Дефрел можеше да удвои аванса на Самп, но и този път Джиджо Донарума се прояви добре.

В самия край на мача пък реферът прегледа ВАР, за да прецени дали може да бъде отсъдена дузпа за Милан за нарушение срещу Алесио Романьоли, но до тежко решение не се стигна.

В следващия кръг Самп гостува на Торино, докато Милан посреща Удинезе на „Сан Сиро”.