Легендата на Рома - Даниеле Де Роси, застана плътно зад мениджъра на тима Пауло Фонсека. „Вълците“ заемат четвърто място в таблицата на серия А, като ги очакват двубои срещу Удинезе и Беневенто. 

Според бившия халф португалският специалист трябва да бъде оставен да работи на спокойствие и да не се създава излишно напрежение. Световният шампион с Италия също така смята, че Фонсека прави много повече от нужното и заслужава пълен кредит на доверие.

 „Рома засега се справя добре, а целта е класиране за шампионската лига. Към днешна дата целта се изпълнява, така че не е нужно постоянно да се търси сензация и да се говори за уволнение на  мениджъра. Пауло е добър наставник и работи отдадено. Смятам, че той прави каквото може и  хората трябва да бъдат търпеливи."

"По-големият проблем според мен е, че Рома губи големите дербита, това наистина е притеснително, но от друга страна, ако в края на сезона сме в топ 4, всички ще са доволни. Феновете, а и всички, които обичат клуба искат да го видят обратно в шампионска лига, така че нека се съсредоточим върху настоящето. Вярвам на Фонсека и знам, че той е подходящият човек поне на този етап“, завърши Де Роси.