Старши треньорът на Рома Пауло Фонсека обяви, че халфът Браян Кристанте ще получи капитанската лента на тима за утрешното дерби с Ювентус.

Както е известно, досегашният капитан на „вълците“ Един Джеко беше лишен от тази чест след конфликта си с треньора.

„Не мога да кажа нещо повече за Джеко от това, което заяви спортният директор Тиаго Пинто. Той тренира добре, но утре Кристанте ще бъде капитан. Това, което прави отбора по-силен, са победите и работата в тренировките. Сравнение с Ювентус? Не обичам да правя такива сравнения. Става въпрос за два различни отбора. Те са много силни и разполагат с чудесен треньор. Променени са в сравнение с началото на сезона. Те са по-динамични и по-уверени, като разполагат с големи индивидуалности. Ние обаче сме в добър период и имаме самочувствие.

Борха Майорал? Знам на какво е способен, той има качества и играе добре. Да, може и да играем с трима в средата на терена. Антонио Миранте ще бъде в групата, но Пау Лопес ще пази. Стефан Ел Шаарауи няма да бъде на разположение за мача. Педро Родригес направи добри двубои в началото на сезона, но след това се контузи. Той е важен играч за тима, много го харесвам. Гонсало Вийяр има характеристиките да играе по-дълбоко в близост до нашите защитници, но същевременно може да играе и в по-предни позиции. Той е способен да изпълнява и двете роли. След равенството ни в началото на кампанията, Ювентус имаха повече време за работа и сега са по-добри на терена. Сега са по-добри в сравнение с прединшия ни двубой. Ще поискам от моя отбор това, което винаги искам – амбиция“, заяви Фонсека на своята пресконференция по-рано днес.