Лацио постигна зрелищна победа с 4:3 над Дженоа и запази шансовете си за второ поредно класиране топ 4 в Серия "А". На "Олимпико" домакините имаха аванс 2:0 на почивката и 4:1 четвърт час преди края, но трябваше да треперят в последните минути, за да задържат така важните три точки.

Gulliver/GettyImages
83 снимки

Хоакин Кореа даде преднина на Лацио след половин час игра, а две минути преди почивката Чиро Имобиле реализира за 2:0 от дузпа.

На полувремето в състава на Дженоа бе извършена тройна смяна и това моментално даде резултат. В 47-мата минута Адам Марушич си вкара автогол и резултатът бе намален на 1:2.

Домакините обаче не се притесниха от този факт и отговориха с нови два гола. Първият от тях бе дело на Луис Алберто и дойде само минута след автогола на Марушич, а в 56-ата минута Кореа реализира втория си гол в мача за 4:1.

В този момент изглеждаше, че срещата е приключи, но Дженоа видя светлина в тунела в 80-ата минута, когато получи дузпа за фаул на Данило Каталди. Джанлука Скамака застана зад топката и с мощен удар в центъра на вратата вкара за 2:4.

Още в следващата атака Дженоа стигна и до трети гол след много класно изпълнение с левия крак на Елдор Шомуродов, но до края нов гол не падна.

С победата Лацио събра 64 точки от 33 мача и изостава с две от четвъртия Наполи. Дженоа е на 13-о място с 36 точки, на пет над зоната на изпадащите след 34 изиграни мача.