Лацио се върна на победния път след успех с 2:0 над Болоня в мач от петия кръг на Серия "А". Трите точки за домакините донесоха Луис Алберто и Златната обувка на Европа Чиро Имобиле.

В 13-ата минута Матиас Сванберг си освободи пространство и от границите на наказателното поле вкара топката в десния долен ъгъл на вратаря. ВАР обаче не зачете гола, тъй като голмайсторът е бил извършил нарушение в атака.

Натискът на домакините в крайна сметка се увенча с успех и в 54-ата минута Луис Алберто изстреля коженото кълбо от 15-тина метра, то се отклони в горната греда и не остави шанс на вратаря – 1:0.

В 76-ата минута голмайсторът на Европа за миналия сезон Чиро Имобиле нахлу в пеналтерията и засече подаване на Мохамед Салим за 2:0.

В края на срещата гостите все пак вкараха почетен гол. Той бе дело на Лоренцо ди Силвестри, който овладя чудесен пас, излезе сам срещу Рейна и го преодоля с шут в левия ъгъл - 2:1

По този начин „римските орли“ събраха 7 точки и заемат деветото място. Болоня от своя страна записа трета поредна загуба и е на 16-ото с 3 пункта.