Лацио сътвори може би най-страхотния обрат в Серия А до момента през сезона. "Орлите" стигнаха до равенство 3:3 на собствен терен срещу Аталанта, но постижението им е впечатляващо, защото изоставаха с 0:3 след по-малко от едно полувреме игра. 

Луис Муриел се разписа на два пъти, а веднъж това стори и Алехандро Гомес в полза на "бергамаските" преди почивката, но в заключителните минути се развихри Чиро Имобиле. Той намали от дузпа в 69-та минута, а в следващата минута асистира на Хоакин Кореа за 2:3. 

И така се стигна до последната минута на продължението, когато Имобиле реализира и втора дузпа и така римляните сътвориха малко чудо, като измъкнаха поне нещо от този на пръв поглед загубен мач. А феновете ги изпратиха подобаващо. 

Мачът започна великолепно за гостите, които наложиха натиск от самото начало, но Руслан Малиновски и Ремо Фрьолер направиха невероятни пропуски. Но всичко си дойде по местата в средата на полувремето. В 23-та минута Робин Госенс пусна страхотен пас зад защитата за Луис Муриел и той с удар покрай вратаря откри резултата - 1:0. 

Само пет минути по-късно Муриел застана зад топката за пряк свободен удар отдясно на наказателното поле под невъзможен ъгъл. Той пожела да центрира топката, но я завъртя по такъв начин, че тя мина покрай всички играчи от двата тима, оказа се неспасяема и за вратаря и се оплете в мрежата за 2:0. 

"Бергамаските" продължаваха да налитат като обезумели и редуваха пропуск след пропуск. Алеханадро Гомес и Руслан Малиновски пропуснаха от невероятни позиции, като при изстрелите им топката облиза гредата и излезе в аут. 

Но този натиск нямаше как да не се увенчае и с трети гол. Той дойде в 37-та минута, когато Рафаел Толой изведе на чиста позиция Алехандро Гомес и този път изстрелът му мина под плонжа ан вратаря и резултатът набъбна на 3:0 в полза на гостите. При него дойде и почивката. 

Явно играчите на Аталанта решиха, че са си свършили работата и след подновяването на играта понамалиха оборотите. И това им изигра лоша шега. Бившият играч на Лудогорец Хосе Паломино направи дузпа в 69-та минута и Чиро Имобиле безпощадно я реализира за 1:3. 

Асът на "орлите" сътвори необходимото, за да върне интригата в двубоя още в следващата атака. Той пусна извеждащ пас за Хоакин Кореа, който напредна и с мощен удар под гредата от сравнително малък ъгъл намали на 2:3 и интригата се върна с пълна сила. 

Именно Имобиле беше човекът, който поведе отбора си, не спря да пропуска положения, но в крайна сметка стигна до обрата. Това се случи в 93-та минута, когато вкара и втора дузпа и така римляните се измъкнаха сухи от водата. 

С тази наивно изпусната победа "бергамаските" пропиляха възможността да излязат начело на класирането, па макар и само временно. Те останаха със 17 точки, на две зад лидера Ювентус, на който му предстои мач с Болоня от този кръг. Лацио е 6-и с 12 точки.