Ситуацията в Лацио става все по-интересна тези дни, след като треньорът Симоне Индзаги и президентът Клаудио Лотито влязоха в лек публичен конфликт. Ексцентричният бос заяви, че до момента наставникът не оправдава по-високата си заплата, докато последният репликира, че работата му е видна за всички.

Диалогът се проведе по нетипичен начин – в медийното пространство – а за капак бившият нападател на тима Мирослав Клозе заяви, че не вижда сценарий, в който „лациалите” успяват да се преборят за място в топ 4 на Серия А през този сезон. Германецът добави също така, че един ден се надява да получи шанс като треньор на Лацио.

„Моята работа през тези 4 година е видна за всички”, заяви Индзаги. „Нормално е за един треньор да допусне някои грешки, когато взима решения. Лотито е страхотен мотиватор и искаше да придаде сериозен тласък на клуба със своите думи.”

„Мисля, че ние трябва да вдигнем нивото, имаме отбор, който е достатъчно добре окомплектован за топ 4. Ще опитаме да го опровергаем (Клозе – б.р.) с работата, която вършим”, добави Индзаги.