Отборът на Лацио излезе временно на трета позиция в Серия А, след като надигра на "Олимпико" гостуващия Фиорентина с минималното 1:0 в мач от 8-ия кръг. Победния гол за "орлите" реализира Чиро Имобиле в 37-ата минута на срещата, като се разписа от близко разстояние. 

Още в първата минута на двубоя Лацио създаде опасност пред вратата на Фиорентина, но не сполучи да се разпише. Пет минути по-късно Симеоне отговори с удар за Фиорентина, но бранителите се справиха със ситуацията.

Стигна се до 37-ата минута на двубоя, след като Чиро Имобиле се разписа от няколко метра и даде аванс на "лациалите". През втората част и двата тима отправиха поредица от удари към съперниковите врати, но до голове не се стигна. Фиорентина са с 13 точки и заемат 6-ото място.

След победата на Сампдория над Аталанта с 1:0 с попадение на Лоренцо Тонели в 76-ата минута на двубоя, тимът от Генуа е на 4-ото място с 14 точки, а "бергамаските" са на 17-ото място с 6 точки. Самп в момента има най-добрата защита в Серия А, след като има само 4 допуснати попадения.