Вратарят на скромния Беневенто Алберто Бриньоли определено се наслаждава на славата след историческия си гол във вратата на Милан през уикенда. Попадението донесе първата точка в Серия А за абсолютния дебютант в калчото, като дойде дълбоко в продължението на срещата от 15-ия кръг.

Дори испанският вестник „Марка” потърси 26-годишният футболист за интервю, а пък той, очевидно още подвластен на емоциите, си пожела Реал Мадрид да го купи за заместник на… Кристиано Роналдо.

Стражът на Беневенто записа името си в историята

„В първия миг не повярвах. Не виждах нищо, понеже бях паднал по гръб. Беше хубаво, особено когато моите съотборници се затичаха да ме прегръщат. Като изключим гола, беше страхотно да видя щастието в техните очи”, коментира Бриньоли.

„Треньорът не ми каза нищо, но доста от играчите на пейката ми подвикнаха да отида напред при корнера, защото беше последният епизод в мача. Аз се поколебах, но накрая отидох, защото нямаше да имаме друг шанс да се доберем до равенството.”

„Тъй като съм вратар, предпочитам да се говори за някое мое спасяване, но въпреки всичко е вълнуващо. Няма защо да го отричам, все пак това беше първата ни точка в калчото. Обикновено гледам спортните новини на телефона си и да се видя там с екипа на Беневенто беше вълнуващо.”

Сънят напусна Гатузо след кошмарния дебют начело на Милан

„Получих не знам колко съобщения. Това е нещо, което премина границата на футбола, говоря за любовта на хората.”

Точно тук се повдига въпросът за головата форма на Кристиано Роналдо, който има 2 гола в 10 шампионатни срещи в Ла Лига. Бриньоли може да се похвали с 1 попадение в 8 мача от Серия А. „Може би Реал Мадрид трябва да ме привлече, за да взема мястото на Кристиано”, пошегува се стражът. „Сега просто се наслаждавам на момента, но трябва да се трудим здраво, за да изпълним целта си: Беневенто да оцелее в Серия А”, допълни италианецът.