След пристигането си в Ювентус Кристиано Роналдо промени и играта си, като тя стана по-отборна. Той вече не е този индивидуалист, който доминира над отбора, както беше в Реал Мадрид.

При успеха на Юве над Наполи с 3:1 Роналдо участва и в трите гола за успеха, което не може да му се отрече.

До този момент португалският атакуващ футболист има 4 асистенции, като в тази своеобразна класация е лидер. в Реал всички го обвиняваха в това, че той подхожда егоистично.

Промяната в играта на Роналдо може да бъде подплатена и с цифри:

4 асистенции до момента спрамо общо 6-те му през миналия сезон с екипа на Реал Мадрид, той прави и по 37,1 подавания средно на мач спрямо 26,6 от миналия сезон, 2,1 ключови подавания на мач спрямо 1,1 в Реал през миналия сезон. 88,1 % точни пасове, докато в Реал беше с 80 %.

Роналдо стана разнообразен и в играта си, след като той се справя добре и с дългите подавания (1,3 средно на мач) спрямо 0,4 в последния си сезон с екипа на Реал.

"Роналдо се наслаждава на своята игра, той се интегрира перфектно в отбора, той обича да асистира, така както и да бележи. Срещу Наполи той се справи отлично", коментира наставникът на "старата госпожа" Масимилиано Алегри.