Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо открехна какво иска да направи отново до края на кариерата си. Португалската суперзвезда му липсва страшно много да играе с някогашния си съотборник в Манчестър Юнайтед Уейн Рууни и желае отново да се съберат някъде.

Дуото игра заедно пет години на „Олд Трафорд” преди Роналдо да премина за рекорден трансфер в Реал Мадрид през 2009 година. Двамата спечелиха три титли в Премиър лийг, две Купи на Лигата, един път ФА Къп и веднъж Шампионска лига.

Кристиано Роналдо Уейн Рууни

източник: Gulliver/GettyImages

Роналдо заяви, че му липсва да играе от една страна на барикадата с Рууни и не отписа варианта двамата да се съберат отново някога по футболните терени.

„За мен най-силното качество в Уейн са неговата психика и характер. Той никога не спира, винаги тича и помага на тима си. Рууни е фантастичен отборен футболист и вкарва голове. Попаденията са му все важни и затова го считам за уникален. Той е дете на Англия, всеки го обича”, продължи със суперлативите CR7.

„Аз и моите съотборници го наричахме „Питбула”. Помня, когато той губеше топката как веднага хукваше да я гони отново, и отново… Беше много силен, мощен и ударът му бе невероятен. Вкарваше много голове, какво още мога да кажа? Липсва ми да играя с него. В бъдеще обаче никой нищо не знае. Може и да играем отново заедно някой ден”, каза още Кристиано.

Рууни отбеляза 12 гола в 20 срещи за новия си тим Ди Си Юнайтед, докато Роналдо има седем попадения в 13 срещи за Ювентус.