И на 33 години Кристиано Роналдо изглежда непоклатим на върха на световния футбол. 

Португалецът направи нова крачка в своята кариера през това лято, преминавайки от Реал Мадрид в Ювентус за 117 млн. евро.

"Едно ново приключение, нова страница в моя живот", както сподели след трансфера Роналдо.

Кристиано е един от двама на най-успели съврменни футболисти в света, заедно с Лионел Меси. Нападателят от о.Мадейра е носител на 5 "Златни топки" и 5 купи в Шампионската лига - на една от рекордьора по този показал Франсиско "Пако" Хенто - с 6. 
 
Роналдо сподели в обширно интервю за "France Football", че все още се намира сред най-добрите в света, въпреки че мнозина искат да видят неговия край. 

"Колко играчи са способни да са на това ниво повече от 10 години? Броят се на пръстите на едната ръка. Има само двама - Меси и аз", започна Кристиано.

"На моята възраст няма играч, който преминава от един отбор в друг за 100 млн. евро...На моята възраст, казвам го с уважение към всички тези футболисти, хората отиват в Китай, Арабските емирства, Индия или САЩ, за да завършат кариерите си, без да поддържат нивото си", добави той.

"Аз съм различен футболист, друг тип атлет, друг тип личност, с различен интелект. Не казвам, че съм най-великият - просто съм различен. И мога да бъде на върха повече от 12 години. Има хора, които биха искали моят финал, но той не е скоро. Аз съм тук и продължавам да се развивам. Заслужавам да съм на мястото, на което съм. Възрастта е в главата и това ми позволява да се движа напред. Усещам същото удоволствие от играта както преди. Резултатите ми говорят сами по себе си. Знам обаче, че един ден всичко ще свърши - след четири, пет, шест години", каза още португалецът.

Играчът коментира и обвиненията за изнасилване от американската учителка Катрин Майорга. 

"Обсъдих всичко с приятелката си, със сина си - Кристиано Жуниор, който е достатъчно голям, за да разбира. Най-лошо обаче е за майка ми и братята ми. Те са наранени. За първи път виждам майка си в такова състояние. Тя е неутешима. Но аз съм този, който успокоява нещата. Говоря много с майка си. Хорското мнение е различно. Има много хора, които ме ненавиждат. Все ми е едно. Но когато всичко това свърши, искам да видя какво ще кажат", споделя Кристиано.

"Аз съм един от най-щастливите хора на планетата. Оставам спокоен във всеки един момент, но всичко остава в моето съзнание. Горд съм със своя живот. От това, което съм - от това, което съм постигнал", завърши португалецът.