Старши треньорът на Интер Антонио Конте вече мисли за титлата в Серия А, след като обяви, че вижда как неговият отбор си е осигурил 95% от отличието в Калчото.

Това заяви той след минималната победа с 1:0 над Верона, с която „нерадзурите“ вече са непобедени в последните си 17 шампионатни двубоя.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

„Сега топката е по-тежка, много играчи никога не са били в подобна ситуация и е неоспоримо, че някои от тях се повлияха от това. Изиграхме два добри мача срещу Наполи и Специя. Казаха, че сами сме се спрели, но не беше така. Триумф с титлата през този сезон означава да направим от тези футболисти шампиони. Не забравяйте, че другите губят точки, а ние сме постоянни. Понякога ни е малко по-трудно, но не отпускаме газта. Какво виждам в непобедимата ни серия? Лесно е да ви кажа. В тази серия видях 95% от Скудетото. Мисля, че тази поредица е важна за нас, но все още не сме спечелили титлата. Беше от голямо значение да победим срещу отбор, който може да създаде проблеми. Това е много практически тим, който нямаше какво да губи. Такива мачове са със стойността на девет точки“, заяви Конте.

„В първата ми година в Ювентус аз тренирах Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини, които бяха млади и преди това не бяха печелили нищо. Тук започнахме нов проект и мога да видя много сходства между въпросното трио и това на Стефан де Фрай, Алесандро Бастони и Милан Шкриняр. Ако спечелим титлата през тази кампания, те ще тръгнат по път, в който Скудетото може да донесе по-голямо самочувствие. Не забравяйте, че Бардзали, Бонучи и Киелини бяха девствени по отношение на трофеите преди да пристигна в Ювентус. В Челси беше по-различно - някои играчи вече бяха печелили отличия и имаха по-голям опит. Работихме много през последните два сезона“, продължи италианецът.

„Както казвах много пъти, Интер дълго време не бяха конкурентоспособни. Миналата кампания се опитахме да вдигнем трофея. Този сезон сме близо до това, но трябва да работим както на психическо, така и на футболно равнище. Понякога съм тежък характер, но съм срещал малцина, които са и победители, и с благ характер. Пътят е много сложен. Изискват се усърдна работа и саможертви. Колко хора са готови да го направят? В крайна сметка резултатите карат футболистите да вярват на своя треньор“, допълни още Конте.