Наставникът на Интер Антонио Конте показа ясно, че не смята да промени отношението си към нападателя Мауро Икарди въпреки информациите, че аржентинецът е завел дело срещу клуба за тормоз на работното място.

Конте беше категоричен, че през цялото време „нерадзурите” са се отнасяли по „правилния начин” спрямо някогашния капитан, на когото още след края на миналия сезон му беше заявено, че трябва да си търси нов тим. Тъй като Икарди на този етап е склонен да приеме оферта единствено от Ювентус, той прекара целия подготвителен период в индивидуални тренировки.

„Ние направихме всичко по правилния начин”, заяви Конте. „Хората говорят на тази тема вече от 8 месеца и не желая повече да я разисквам. Трябва да бъдем абсолютно концентрирани върху сезона и неговите герои, но виждам, че вместо това други остават централни фигури, а не тези, които всъщност играят.”

„Ние сторихме това, което трябваше да направим, по правилния начин. Ще продължим по същия път. Разбирам, че за някои от вас е много важно да градят върху определени ситуации, но ние трябва да останем фокусирани върху случващото се на терена и това, което вършим”, допълни Конте.