Решението на Кристиано Роналдо да напусне Реал Мадрид не било плод на емоция, а добре обмислен ход. Испанското издание El Mundo твърди в свой материал, че нападателят бил наясно какво иска да направи още през май 2017 година.

Някъде оттогава португалецът бил наясно, че му предстоят неприятности с данъчните и с правосъдната система, като провел спешна среща с доверените си хора. Той поканил у дома си агента си Жорже Мендеш, както и адвокатът си Карлос Осорио.

Петкратният носител на „Златната топка“ заявил на всеослушание: „Казах, че не желая неприятности!“, а след това продължил: „Нямам образование. Единственото, което съм правил в живота си, е да играя футбол. Но не съм глупав и не се доверявам на всеки. Затова, когато наемам някого на работа, винаги му плащам 30% отгоре на това, което той пожелае, просто не желая да имам проблеми. Никога не съм казвал да не се плащат данъци. Искам да знам какво е станало! Не разбирам от данъци. Защо обвиняват мен?“, питал се футболистът.

В този миг португалската звезда очаквала значителна подкрепа отстрана на Кралския клуб. Надявал се да му бъде предложен нов договор и „белите“ да се застъпят за него, нещо, което направи Барселона, когато Лионел Меси имаше подобни неприятности. Това обаче не се случи. Испанкият гранд предпочете да остане настрани и не се намеси в казуса, което Роналдо възприел като предателство.

Другата причина, която подтикнала Роналдо да погледне в друга посока, бил фактът, че на „Сантиаго Бернабеу“ винаги го поставяли зад Алфредо ди Стефано.

„Винаги ме слагат зад Ди Стефано. Не знам какво още трябва да сторя“, заявил Роналдо на сбирката.

На базата на всичко изредено до тук, Роналдо взел решение да напусне, твърди El Mundo. А раздялата стана факт през юли 2018 година. 

Иначе португалецът остава най-резултатният футболист в историята на „белия балет“ с 451 гола. С екипа на „лос бланкос“ Роналдо спечели 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти Световното клубно първенство и 3 пъти Суперкупата на Европа. По два пъти ликува в Примера, Купата на Краля и със Съперкупата на Испания.

Инфантино отрече за проблеми с Меси и Роналдо 

Роналдо се промени, вече играе за отбора

Перес: Роналдо ще се върне в Реал!