Един от модерните символи на Ювентус – централният бранител Джорджо Киелини беше безпощаден към представянето на отбора при победата с 2:1 над Лацио в Серия А. Италианският национал с огромна категоричност заяви, че е станал свидетел на най-слабия мач за „бианконерите” дотук през сезон 2018/2019.

Рекордьорът по титли на Италия трябваше да прави пълен обрат срещу коравия римски противник, след като Емре Джан си отбеляза автогол. Страхотен ход от страна на наставника Масимилиано Алегри, който извади Дъглас Коста и го замени с Жоао Кансело, спомогна за преобръщането развоя на събитията. Именно Кансело изравни резултата, а в 88-ата минута Кристиано Роналдо с дежурния си гол донесе победата.

„За 55-60 минути определено гледах най-слабия Ювентус през този сезон. Парадоксално, но след нашия автогол намерихме повече психическа отколкото физическа енергия да обърнем мача”, каза Киелини, на когото се налага да влиза като принудителна смяна в 41-ата минута заради травма на Леонардо Бонучи.

„Разполагаме с играчите, които да направят разликата. Войчех Шчесни ни опази в този един час, а после успяхме с битка да се върнем в срещата и да спечелим. Този резултат трябва да подпомогне нашето израстване, защото ни предстои друг голям мач в сряда, когато излизаме срещу Аталанта в Купата на Италия.”

„От 20 февруари нататък ще видите истинския Ювентус, но е важно и преди тази дата да постигаме резултати. Знаехме, че срещу Лацио няма да бъде леко, защото мачовете срещу тях винаги са такива”, допълни Киелини.