След уникално треньорско решение, дело на наставника на Ювентус - Масимилиано Алегри, торинският гранд записа 19-ата си победа в Серия А. „Бианконерите” надвиха Лацио с 2:1 като гост, след обрат, в големия мач от рунда в Серия А, а овациите със сигурност трябва да отидат за Алегри. Причината е, че домакинът Лацио игра по повече от превъзходен начин в огромна част от мача под проливния и водеше в резултата четвърт час преди края, но със смяна на Дъглас Коста с Жоао Кансело, то Юве остана непобеден на върха в Италия.

Иначе Емре Джан откри резултата за Лацио след автогол в 59-ата минута, а резервата Жоао Кансело изравни резултата четвърт час преди края. Кристиано Роналдо пък отбеляза от дузпа в 88-ата минута, като по този начин направи аванса на Юве пред втория Наполи 11 точки. Именно пък Кансело бе фаулиран от Сенад Лулич, за да се стигне до изпълнението на петкратния носител на Златната топка.

„Старата госпожа” е лидер с 59 пункта, докато Лацио се свлече до осмото място и остава с 32 точки.

Мачът на „Олимпико” стартира със силно офанзивни действия и на двата тима. Въпреки това „римските вълци” взеха превъзходството, а в 12-ата минута Уолъс бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, ала Шчесни улови. Малко по-късно пък Хоакин Корея стреля мощно, за да се наложи на поляка пак да се намесва.

Действията в средната линия на лидера в Италия бяха странни и небрежни, което не носеше позитиви за тима от Торино. Емре Джан загуби топката в средата на терена, а Луис Алберто открадна и тръгна напред. Испанецът стреля, но вратарят на Юве пак се намеси добре.

Лацио Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

В 36-ата от Ювентус имаха претенции за дузпа, след като кълбото се удари в ръката на Уолъс, но реферът не помисли да даде наказателен удар за домакините. В края на полувремето пък Даниеле Ругани отърва своя отбор от сигурен гол, след като изчисти от голлинията удар на Чиро Имобиле.

Лацио Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

Лацио продължи отново уверено и през второто полувреме и се опита да наложи траен натиск в половината на опонента. В 59-ата минута обаче „албичелестите” ликуваха, след като откриха резултата. Домакините изпълниха корнер, а Марко Пароло засече топката отклони топката с глава, но не към вратата, а към главата на Емре Джан. Германският халф заби топката в собствената си врата, неоставяйки шансове на Шчесни да се намеси.

Лацио Ювентус

източник: Gulliver/GettyImages

В 64-ата минута пък Чиро Имобиле можеше да удвои аванса на „лациалите” и да постави Ювентус притиснат в ъгъла, но ударът му отлетя в аут от изгодна позиция. Три по-късно Алберто се пребори в наказателното поле за топката и стреля мощно, ала край гредата.

В 70-тата минута пък Масимилиано Алегри направи чудна, но знакова смяна, заменяйки Дъглас Коста с бека Жоао Кансело. Португалският бек пък бе в прегръдките на съотборниците си 240 секунди, след като влезе в игра. Федерико Бернардески проби мощно отляво край Лулич и върна от аутлинията към дъгата за Пауло Дибала. Аржентинецът отправи удар по земя, но Томас Стракоша отрази. Топката отиде към Жоао Кансело, а той с плътен удар изравни резултата в Рим – 1:1.

Това действие във Вечния град даде „криле” на тима на Алегри и натискът им даде тотален резултат в 87-ата минута. Тогава Марко Гида показа бялата точка, след като защитникът на Лацио Сенад Лулич направи безумно нарушение срещу Кансело и Юве получи дузпа. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който пропусна наказателен удар през миналия кръг (бел.ред: срещу Киево), но този път беше безмилостен. Мощен изстрел в средата на вратата, под напречната греда, а трите точки отидоха за 19-и път през сезона в Торино.

В идния кръг Ювентус приема на своя „Алианц Стейдиъм” Парма, докато Лацио гостува на Фрозиноне.