Централният защитник на Ювентус Джорджо Киелини отново се върна към турбулентните дни от лятото на 2018-а година, когато клубът сътвори истинска сензация с привличането на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид. Италианският национал призна, че до последно не е вярвал в сключването на сделка от подобен мащаб.

Торинският гранд плати над 110 милиона евро за удоволствието да разполага футболно оръжие като CR7 и сега повече от всякога се е прицелил в осъществяването на голямата мечта – триумф в Шампионската лига. Това изглеждаше невъзможна мисия за „бианконерите”, докато 33-годишният португалец носеше екипа на Реал Мадрид.

„Кристиано вкара много, много, много пъти срещу нас и ми разби мечтите неведнъж – в Кардиф, в Мадрид, в Торино”, призна Киелини пред Би Би Си.

„Преди Шампионската лига беше мечта. Сега е цел, защото Кристиано е най-добрият футболист в света и ние имахме нужда от него за последната стъпка.”

„Всичко опира до личността на Кристиано. Той разполага с фантастични умения на терена, но и извън него поведението му – как работи, как се подготвя за мач, как живее всеки ден от живота си – може да ни бъде от полза. Тимът ни определено се промени.”

„Първите ни три месеца бяха близо до съвършенството, но знаем, че най-важният етап е през пролетта. Мисля, че попадаме сред четирите или петте отбора, които са фаворити – Барселона, Манчестър Сити, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен. Също така Пари Сен Жермен и Атлетико са способни да постигнат победа, а засега сме далеч от ключовите мачове, които предстоят.”

„Бях много любопитен да разбера какъв е Кристиано извън терена. Неговите усилия във фитнес залата, концентрацията му – това са неща, които се опитвам да попия. Той ми помогна, защото бих искал да ставам по-добър всеки изминал ден.”

„Отначало отказвах да повярвам. Но след няколко дни на слухове разговарях с президента Андреа Аниели и бях изненадан. Мисля, че и много от феновете се оказаха в подобна ситуация, както и играчите, защото това не е нормално”, добави Киелини.

Ювентус ще срещне Атлетико Мадрид в 1/8-финалите на Шампионската лига.  Торинци гостуват в първата среща на 20 февруари, а на 12 март са домакини.