Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини заяви, че е оптимист за представянето на “бианконерите” в Серия А въпреки лошата ситуация в момента. 

“Старата госпожа” върви на петата позиция във временното класиране, което е нетипично за торинци, които в последните години бяха тотален хегемон в Италия. В последния си мач Ювентус направи 0:0 като гост на Милан. 

“Винаги мисля позитивно и виждам чашата наполовина пълна, а не празна. Бих предпочел победата срещу Милан, но от друга страна мачът беше много равностоен. И двата отбора се постараха. Прогресът при нас е видим, добавихме много от началото на сезона. На правилен път сме, предстоят ни четири много важни месеца. 

Играя с ентусиазма на малко дете и се наслаждавам на това. На моята възраст никога не знаеш дали това е последния ти сезон или последния мач и затова е важно да извличаш удоволствие от всеки мач”, коментира Киелини. 

Той говори и за състоянието на терена на “Сан Сиро”, където само 24 часа по-рано се изигра и мачът между Интер и Венеция.

“Теренът е еднакъв и за двата отбора. Въпросът е нормално ли е през зимата да се играят два мача на един терен в рамките на два дни. “Сан Сиро” за мен остава един от най-добрите стадиони в Италия”, каза още Киелини.