Рома може да стане поредният европейски клуб, който ще премине в ръцете на богати бизнесмени от арабския свят. След като вече неколкократно се загатваше, че президентът Джеймс Палота ще продаде акциите си на мощен катарски консорциум. 

Очакваше се кандидатите да са Qatar Sports Investment, който притежава Пари Сен Жермен, както и Qatar Airways, който е официален спонсор на "вълците". Оказва се обаче, че кандидатът е трета компания, която все още не се назовава и макар да не е с финансовата мощ на първите две, също разполага с доста средства за инвестиции. 

Според медиите на Апенините, вече са проведени първоначални разговори между Палота и катарците, но все още не е ясно на какъв етап от преговорите са двете страни. Ако има развитие по продажба, то няма да е преди края на тази година. 

В последните дни имаше случай на среща между италианския премиер Джузепе Конте и емира на Катар, на която европейският политик споделил репликата: "Чух, че искате да купувате Рома", на което емир Тамим бин Хамад ал Тани отговорил само с многозначителна усмивка.