Бившият италиански национал Антонио Касано напомни каква конфликтна натура е, като нападна своя някогашен тим Рома. Според ФантАнтонио „джалоросите” са взели скандално решение, като уволниха предишния наставник Еузебио Ди Франческо.

Специалистът, който като играч беше част от състава, донесъл на Рома шампионската титла от 2001 година, плати цената за неприятната елиминация в 1/8-финалите на Шампионската лига. Загубата от Порто с 1:3 (след продължения) дойде дни след унижението с 0:3, което „вълците” трябваше да изтърпят от градския съперник Лацио.

Срещу СПАЛ този уикенд, вече под ръководството на Клаудио Раниери, Рома допусна нова загуба, която сериозно навреди на шансовете за класиране в топ 4.

„Уволнението на Ди Франческо от Рома е истински скандал. Само до преди 6 месеца той беше Бог за тях, но сега и той, и Мончи бяха изтласкани извън клуба”, заяви Касано за предаването „Тики Така”.

„Проблемът е, че американците (визира собственика и президент Джеймс Палота – б.р.) не са на място, а Франко Балдини се разпорежда както си реши от Лондон”, добави Касано.