Новият наставник на Рома Клаудио Раниери даде тревожни индикации след неочакваната загуба с 1:2 от СПАЛ в Серия А. Италианският специалист заяви, че ще има последствия, ако тимът не успее да намери място в топ 4 накрая на сезона.

Към момента Рома е на 5-а позиция с 47 точки, изоставайки на 3 зад четвъртия Интер, който утре има градско дерби срещу третия Милан (51). Трябва да се отбележи факта, че СПАЛ спечели и двата мача срещу „джалоросите” през този сезон, което не се беше случвало от сезон 1965/66.

„Играхме срещу отбор, а самите ние не бяхме отбор. Имаше усилия без организация, а това не е достатъчно”, заяви Раниери.

„Загубихме всеки един дуел, особено онези, които водехме с крака. Можеше да видите отчаянието у играчите. СПАЛ опитаха да задържат статуквото и да бавят време през второто полувреме, което разбирам напълно предвид обстоятелствата.”

„Има играчи, които нямат характеристиките, на други им липсва увереност, но измежду двата отбора СПАЛ определено играха с повече целеустременост.”

„Ако Рома се класира за Шампионската лига, това ще бъде едно нещо. Ако не успеем да го сторим, тогава ще има доста промени в обстановката. Казах на момчетата още от първия ми ден, че трябва да се доказват. Днес загубихме от отбор, който беше по-събран, по-решен от нас, по-отчаян за точки и получава по-малки заплати. Не знам дали се задава революция, ако Рома не попадне в Шампионската лига, но без приходите от този турнир нещо задължително ще трябва да се промени”, добави Раниери.