Ювентус е аут от Шампионска лига. Това със сигурност е една от големите сензации на турнира през този сезон, но с оглед на показаното, от „старата госпожа“ в груповата фаза, напълно логично Бенфика и ПСЖ продължават към елиминациите напролет.

За „бианконерите“ все още има шанс да играят европейски футбол, но тепърва ще видим какъв подход ще изберат от клуба. Вече се чуват сериозни призиви Юве да се концентрира изцяло върху Серия А и изобщо да не се гони участие в Лига Европа, но какво точно ще се случи ще знаем идната седмица. Една от най-големите легенди в треньорската професия Фабио Капело призова всички в Ювентус да си извадят сериозни поуки след отпадането от лигата на богатите.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Според „Дон Фабио“ тимът напълно заслужава своята съдба и в клуба трябва да се вземат важни решения за бъдещето.

„Колкото и да не искам да го кажа е факт, че Ювентус просто не направи достатъчно, за да продължи напред в шампионска лига. Допуснаха се твърде много грешки, загубиха се ценни точки, а по този начин няма как да се надяваш на нищо. Според мен в отбора има сериозни проблеми и ако аз бях на мястото на Алегри, щях да бъда изключително тъжен от ставащото. Мисля, че в Юве просто го няма този огън, който сме свикнали. Няма я жаждата за победи и успехи, смятам, че играчите са без желание и мотивация. Да, факт е, че те имат доста липсващи, но това не може да е оправдание. Ювентус трябваше да излезе от тази група, а сега определено шефовете трябва да си извадят поуките. Има си ръководство и те нека се замислят по какъв начин желаят да вървят напред, защото отпадането от шампионска лига може да е неприемливо, но е абсолютен факт, че от началото на сезона нищо не се получава за Ювентус“, каза легендата.