Ювентус отпада в груповата фаза на Шампионската лига за първи път от 2013 година. Това стана факт, след като Бенфика срази "бианконерите" с 4:3 на "Ещадио Да Луж". "Орлите" бяха много по-добрият отбор до последните 15 минути и закономерно стигна до успеха. Антонио Силва откри резултата в 18-ата минута, а четири по-късно Душан Влахович изравни. В 28-ата минута Жоао Марио беше точен от дузпа, а след това Рафа Силва (35, 51) вкара два гола. Аркадиуш Милик намали в 77-ата минута, а две по-късно Уестън МакКени оформи крайното 4:3. Преди тези голове португалският гранд имаше няколко отлични възможности за попадение, но Рафа Силва и Гонсало Рамош пропуснаха. 

Така Бенфика събра 11 точки и заема второ място в група Н, след като има по-лоша голова разлика от лидера ПСЖ. Юве е трети с 3 точки, а толкова има и Макаби Хайфа, който е последен. 

Gulliver/GettyImages
24 снимки

В 11-ата минута защитата на Ювентус не се разбра, което позволи на Рафа Силва да овладее в наказателното поле и да отправи удар, който мина покрай вратата. В 18-ата минута "орлите" поведоха в резултата. Домакините изпълниха късо корнер, при което Енцо Фернандес центрира в наказателното поле. Антонио Силва успя да изпревари Федерико Гати и с глава прати топката във вратата. 

В 22-ата минута Ювентус стигна до изравнително попадение. Данило продължи топката слец дентриране от корнер за Душан Влахович. Сърбинът отправи удар с глава, който беше отразен от Одисеас Влаходимос. Последва нов удар на нападателя, а след това топката беше довкарана във вратата от Мойс Кийн. Първоначално беше отсъдена засада на Кийн, но след намесата на ВАР се оказа, че кълбото е преминало голлинията още при удара на Влахович. 

В 28-ата минута домакините отново бяха напред в резултата. Хуан Куадрадо подцени една ситуация в наказателното поле, когато не видя, че зад него е Фредрик Аурснес и игра с ръка. Главният рефер посочи бялата точка, а ситуацията беше прегледана и от ВАР, като не беше отчетена съдийска грешка в ситуацията. Жоао Марио с безпощадно изпълнение от бялата точка вкара за 2:1. 

В 35-ата минута положението на "бианконерите" стана много сложно. Бенфика спечели топката в центъра и Гонсало Рамош намери отдясно Жоао Марио. Рафа Силва пък беше изпуснат от отбраната на торинци и от няколко метра засече успоредното подаване на своя съотборник за 3:1. В добавеното време на първата част топката стигна до Енцо Фернандес пред наказателното поле. Аржентинският национал отправи удар, който не затрудни Войчех Шчесни. 

Крушениято за Ювентус продължи в 51-ата минута. Алехандро Грималдо пое пред наказателното поле и с брилянтен пас между защитата изведе Рафа Силва, който копна топката над Шчесни за 4:1. В 60-ата минута Бенфика можеше да вкара и пети гол. Рамош получи на 5-6 метра от голлинията и отправи удар, който Шчесни успя да спаси. Топката след това се удари в главата на Аурснес и полският вратар трябваше отново да се намесва, като изби в корнер. След неговото изпълнение Рамош стреля покрай целта. 

В 75-ата минута "орлите" направиха поредна страхотна атака в мача. Флорентино намери Жоао Марио отдясно, който напредна и с прецизно центриране намери Рафа Силва, който обаче от няколко метра стреля над вратата. 

Две минути по-късно "бианконерите" вкараха втори гол. Самуел Илинг надигра Александър Бах отляво и намери Аркадиуш Милик в наказателното поле, а полякът от воле матира Влаходимос - 4:2. 

В 79-ата минута "старата госпожа" се върна в мача. Отново Илинг проби отляво и центрира, а Влаходимос изби. Топката се озова в Матиас Суле, който отправи удар, но вратарят на домакините спаси. Там обаче Уестън МакКени успя да добави в опразнената врата за 4:3. 

В 86-ата минута Рафа Силва пропусна да реши всичко в мача. Нападателят се измъкна сам срещу вратаря, след като надбяга Алекс Сандро, навлезе в наказателното поле, но стреля право в страничната греда. Малко след това Илинг намери Суле, чийто удар от около 11-12 метра мина покрай вратата. 


Бенфика - Ювентус 4:3

1:0 Антонио Силва (18)

1:1 Душан Влахович (22)

2:1 Жоао Марио (28-дузпа)

3:1 Рафа Силва (35)

4:1 Рафа Силва (51)

4:2 Аркадиуш Милик (77)

4:3 Уестън МакКени (79)

Бенфика: Одисеас Влаходимос, Александер Бах, Антонио Силва, Николас Отаменди, Алехандро Грималдо, Енцо Фернандес, Флорентино, Жоао Марио, Рафа Силва, Фредрик Аурснес, Гонсало Рамош

Ювентус: Войчех Шчесни, Данило, Леонардо Бонучи, Федерико Гати, Мануел Локатели, Хуан Куадрадо, Уестън МакКени, Филип Костич, Адриен Рабио, Мойс Кийн, Душан Влахович