Фабио Канаваро даде предимство на Наполи в битката за Скудетото през този сезон, но също така предупреди, да не бъде отписван и Ювентус, въпреки слабият си старт.
Наполи е начело в класирането в Серия А и е единственият отбор, който все още имапълен актив от точки. „Партенопеите“ имат 10 точки преднина от Ювентус към този момент.
Канаваро изрази мнение, че Юве е започнал да се възстановява след напускането на Роналдо. Бившият централен защитник отдаде заслуженото на един от клубовете в които игра, че въпреки контузиите на Мората и Дибала са се съвзели след лошия старт. Световният шампион изрази възхищението си и от наставника на „Старата госпожа“ Масимилиано Алегри, който според него винаги поставя отбора пред индивидуалностите.

 

„Смятам, че Наполи и двата отбора от Милано ще се борят за титлата, но Ювентус никога не бива да бъде пренебрегван. Момчетата на Спалети изглеждат солидни и могат да вземат титлата. Самият Спалети е като непревземаема крепост. Екипът му пък взима и различни решения, които изненадват понякога. Осимен пък е много опасен в наказателното и знае как да се възползва“, анализира носителят на Златната топка през 2006 година.