Италианската футболна легенда Фабио Канаваро се раздели с осемкратния шампион на Китай ФК Гуанджоу, съобщиха медиите в страната.

Много информационни сайтове информират, че 48-годишният бивш централен защитник няма да се върне на позицията старши треньор, след като си взе почивка по срещата на сезона. И в момента прекратява договора си с клуба.

ФК Гуанджоу, който е собственост на гиганта в бизнеса с недвижими имоти Евъргранд, все още не са коментирали темата, след като са били потърсени от агенция Синхуа.

По този начин изглежда, че Канаваро приключва втория си период начело на отбора от Китай, след като пое тима през 2019-а година и ги направи шампиони. Предишният му период беше между 2014-а и 2015-а година. Гуанджоу не е играл мач от 11-и август насам, когато победи с 5:0 Цъндао ФК и завърши втори в своята група в новия временен формат с разделяне на отборите от Висшата лига. До края на кампанията отборът ще бъде воден от бившия капитан на националния отбор на Китай Чжън Чжъ.

Първите четири отбора от всяка от двете групи се класират за шампионския плейоф, който би трябвало да започне на 1-и декември. В момента първенството има три и половина месеца прекъсване заради важните квалификации на националния отбор по пътя към Катар 2022.