Младият талант на Рома Ченгиз Юндер призна, че от известно време е мечтаел как ще отбележи първия си гол за клуба. Турският футболист не можеше да се надява на по-добър сценарий от това да донесе победата при неприятното гостуване срещу борещия се оцеляването си Верона.

20-годишният футболист се разписа по фазомен начин още в 43-ата секунда на двубоя от Серия А, а попадението му се оказа единствено в града на Ромео и Жулиета.

„Много съм щастлив, че помогнах за спечелването на мача”, коментира младият Юндер пред клубния сайт. „От известно време насам мечтаех как отбелязвам дебютния си гол. Работихме здраво през седмицата, за да се подготвим за този двубой. Сега трябва да продължим по същия начин, а аз искам да вкарам още много попадения.”

Въпреки крехката си възраст турчинът бе титуляр във всеки от последните три мача на „джалоросите”. „Първите три месеца тук бяха доста тежки, но сега се чувствам доста по-добре. Започвам да разбирам по-добре езика, а това значи, че комуникацията с треньора и съотборниците става по-лесна. Вече разбирам тактическите инструкции, които той ми дава.”

„В същото време мога да говоря повече с момчетата от отбора, а това е страхотно. Чувствам се  все по-добре с всяка изминала седмица и искам да продължа с добрите изяви. Може да се каже, че след зимната пауза един нов Ченгиз се върна в Рим. Трябва да благодаря на треньора, че беше толкова търпелив с мен и ми помогна да натрупам увереност”, каза още Юндер.