Отборът на Рома се възползва по най-добрия начин от грешната стъпка на Интер от снощи и се приближи само на точка зад „нерадзурите” след минимална победа с 1:0 над Верона навън в 23-ия кръг на Серия А. Единственият гол реализира младият талант Ченгиз Юндер, който се разписа преди да е изтекла първата минута от игровото време.

Успехът беше задължителен за римляните, за да извлекат максимума от ремито 1:1 между Интер и Кротоне в Милано, и „джалоросите” определено потеглиха със стил. В 43-ата секунда Лооренцо Пелегрини спечели топката в половината на Верона и продължи топката към Ченгиз Юндер, който се разходи между няколко съперникови играчи, след което нанесе кинжален изстрел с левия крак. Топката влетя точно до основата на левия стълб, а вратарят  Андраде Николас нямаше какво да стори – 1:0.

Само 5 минути по-късно столичани можеха да удвоят аванса си. Един Джеко получи перфектно центриране на броени метри от вратата, извиси се и засече с глава. Топката обаче облиза напречната греда и излезе в аут.

Десетина минути след това отново Джеко обстрелва опасно вратата на домакините, като този път Андраде Николас бена ниво. Босненецът записа пореден пропуск в 20-ата минута, когато центриране от корнер му позволи да стреля мощно от десетина метра. Кълбото прелетя на сантиметри покрай лявата греда.

Верона постепенно се съвзе и в 33-ата минута Ридер Матош нанесе изненадващ, но и много силен шут от далечна дистанция. Вратарят Алисон Бекер бе преодолян, а за късмет на гостуващия тим кълбото почти обърса външната страна на десния стълб.

Началото на второто полувреме постави Рома в много трудна ситуация. В 51-ата минута Лоренцо Пелегрини безумно подсече съперник в гръб, а реферът не се поколеба да му вдигне директен червен картон.

Въпреки численото неравенство и неспирният натиск на домакините, головите ситуации след почивката бяха изцяло за гостите. В 74-ата минута Джеко за пореден път се размина с гола, като този път получи топката по трева и от 10-ина метра шутира под гредата. Андраде Николас се изяви чудесно, като изби в ъглов удар

В добавеното време на мача резервата Грегоар Дефрел открадна топката в центъра и се понесе с мощна крачка отляво. Миг преди да бъде свален на тревата от догонолия го защитник, той чукна към Кевин Строотман и го остави съвсем сам срещу вратаря. Холандският национал като че ли не беше сигурен какво да направи и в крайна сметка Андраде с геройски плонж парира шута му към долния десен ъгъл.

Така Рома събра 44 точки на сметката си и вече диша във вратата на третия Интер (45) и третия Лацио (46). Верона е предпоследен с едва 16 точки от началото на сезона, а първия над чертата е Кротоне с 20 пункта.