Италианският вицешампион Интер допусна ново разочарование в Серия А, където допусна поражение с минималното 0:1 в домакинството си на новака Монца в среща от 30-ия кръг на Калчото. Единственото и победно попадение реализира Лука Калдирола в 78-ата минута. Българският национал Валентин Антов остана на резервната скамейка през цялата среща за победителите.

През първото полувреме домакините търсеха попадението, но пропуски направиха Ромелу Лукаку, Хенрик Мхитарян, а вратарят Микеле Ди Грегорио спаси единствения точен изстрел, който бе отправен от Стефано Сенси в 29-ата минута.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Втората част отново започна с натиск на „нерадзурите“, но постепенно гостите поизравниха играта и Николо Ровела отправи два удара, като първият завърши в аут, а вторият – в ръцете на Андре Онана.

Лукаку отговори чрез удар с глава, но Ди Грегорио успя да реагира и изби топката. Секунди по-късно нападателят пробва мерника си и с далечен шут, но в този случай прати топката покрай вратата. След него Дензъл Дъмфрис също опита да се разпише, но вместо това подари топката на противниковия страж. Мота на свой ред отвърна с техничен удар, който мина малко над вратата.

В 67-ата минута резервата Пепин реши да изпълни пряк свободен удар от голямо разстояние и с това прати топката в обятията на Онана. Отговорът на домакините дойде под формата на шут на Кореа, който беше спасен от Ди Грегорио.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Монца откри резултата. Лука Калдирола засече с глава центриране от корнер на Патрик Чурия и откри резултата в полза на „бианкоросите“.

До края Интер се опита да се измъкне от загубата, но неуспешно. Единственото по-интересно положение дойде почти веднага след попадението, когато ударът на влезлия от пейката Лаутаро Мартинес бе спасен от Ди Грегорио.  

По този начин възпитаниците на Симоне Индзаги за първи път в историята си допуснаха три поредни загуби на „Джузепе Меаца“, без да отбележи нито един гол в тях. Другите две поражения дойдоха от Ювентус и Фиорентина със същия резултат. Тимът остава на петата позиция с 51 точки, с две по-малко от градския си съперник Милан, който е четвърти в битката за класиране в Шампионската лига. От друга страна, „бианкоросите“ могат да се похвалят с постижението, че не загубиха нито един от шампионатните си мачове с „нерадзурите“ и Ювентус в дебютния си сезон в италианския елит. Отборът на Вальо Антов е 12-и с 38 пункта.