Ювентус е загубил 15 милиона евро само от загубата от Виляреал, изчисли вестник "Гадзета дело Спорт". Това е поредната ранна елиминация от отбора от Торино в Шампионската лига, която ще утежни много финансовото му положение заради пропуснати ползи.

Квалификацията за четвъртфиналите на най-силния турнир в Европа щеше да донесе на клуба 15 милиона евро (10,6 милиона премия от УЕФА), както и пазарният дял, който се изчислява на базата на изиграните мачове. Само от мача с Виляреал Ювентус е спечелил 2,4 милиона евро от продадени билети.

Така Ювентус приключва европейската си кампания през тази година с приходи от 84 милиона евро - 79 милиона са премиите от УЕФА и 5 милиона е печалбата от 4-те домакински мача.

Според изчисленията на "Гадзета дело Спорт", Ювентус ще приключи този сезон със загуба от около 200 милиона евро, което се равнява донякъде с баланса от миналия сезон - минус 210 милиона евро.

За да няма финансови проблеми, Ювентус наскоро увеличи капитала си с 400 милиона евро, а до 30 юни има срок да вдигне цената на акциите си