Ювентус и Дженоа не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 в първа среща от неделната програма на 29-ия кръг в италианската Серия А.

След равностойно първо полувреме Ювентус взе инициативата след почивката и имаше добри ситуации да стигне до успеха, най-добрите от които пропуснаха Самюел Илинг Жуниор и Мойс Кийн.

Снимки: БГНЕС / BGNES
15 снимки

В седмата минута Матия Бани отправи опасен удар с глава, който отиваше точно под напречната греда. Войчех Шчесни обаче показа отличен рефлекс, за да запази паритета. 14 минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия.

В 32-ата минута Федерико Гати бе намерен в наказателното пол, но в последния момент изстрелът му бе блокиран от бранител на „грифоните“.

В 67-ата минута Самюел Илинг Жуниор отправи удар от границата на пеналтерията, но топката се отби от левия страничен стълб.

Две минути по-късно Душан Влахович се озова на добра позиция в наказателното поле, но изстрелът му бе неточен. Малко след това Андреа Камбиазо центрира, а Влахович стигна до топката. Ударът му обаче премина над вратата.

Така се стигна до последната 90-ата минута, когато Мойс Кийн стреля от границата на наказателното поле, но топката срещна десния страничен стълб.

Юве няма победа вече трети пореден мач в калчото и остава трети в класирането с 59 точки, колкото има и вторият Милан, който по-късно днес гостува на Верона. Дженоа остава на 12-о място с 34 точки. За „баконерите“, след паузата за националните отбори, предстои мач с Лацио, докато Дженоа ще посрещне Фрозиноне.