Италианският шампион Ювентус обмисля да замени настоящия треньор на тима Андреа Пирло с този на Реал Мадрид – Зинедин Зидан.

„Биаконерите“ не правят най-успешния си сезон. Те са на цели 10 точки зад лидера в Серия А -  Интер, при оставащи 11 мача до края на кампанията. Наскоро те бяха елиминирани и от Порто на 1/8-финалите в Шампионската лига.

Юве може да се прости с короната си в Серия А, а наскоро бе съобщено, че на Пирло му остава само един мач, за да спаси работата си след шокиращата загуба от Беневенто миналия уикенд. Според „AS“, шампионите са превърнали Зидан в своя приоритетна цел да замени Пирло, като те ще се опитат да се възползват от несигурното бъдещето на французина в испанската столица.

Реал също няма най-сполучливия сезон, макар че в последно време формата на тима се подобри. Те са на третото място в Ла Лига, на шест точки от лидера Атлетико с 10 мача до края. „Лос Бланкос“ са и на ¼-финал в Шампионската лига, където обаче ще срещнат английския шампион Ливърпул.

Зидан се радваше на пет успешни сезона като играч на Ювентус между 1996 и 2001 година, когато записа 212 мача и спечели два пъти Калчото.

„AS“ пише още, че самият Зидан може да предпочете да поеме френския национален отбор, като там може да наследи Дидие Дешан, който има договор с „петлите“ до 2022 година, но бъдещето му може да зависи от представянето на световните шампиони на предстоящото Европейско първенство през лятото.